Bestuur 2018 – 2019

Voorzitter: Rose Straatman

Ik ben Rose, 20 jaar oud en ik studeer geneeskunde. Ik zit nu in het tweede jaar in de track ‘Global Health’ en heb het daar erg naar mijn zin. Ik heb toen ik nog op school zat een jaar in een koor gezongen, meerdere jaren pop-zangles gehad en verder heb ik heel veel tijd besteed bij een musical- en theaterschool. Ook heb ooit ik in mijn verre verleden viool gespeeld. Muziek is zo dus altijd in mijn leven geweest, waardoor ik ook hier in Groningen op zoek ben gegaan naar een vervulling van mijn muzikale wensen. Gelukkig vond ik Gica in februari 2018 en was ik daar meteen op mijn plek. Zo op mijn plek, dat ik me na een half jaar lidmaatschap meteen voor het bestuur kandidaat heb gesteld! Ik heb de rol van voorzitter met veel plezier op me genomen en ik hoop en denk dat we er met het hele bestuur een mooi jaar met veel mooie dingen van gaan maken!

Secretaris: Maurits van Eijnatten

Mijn naam is Maurits, ik ben 27 jaar en studeer Europese talen en culturen. Ons huidige project is reeds het zesde dat ik bij Gica meedraai. Daarvan zong ik de eerste twee als (eerste) bas en alles sindsdien als (tweede) tenor. Soms mis ik de andere herengroep wel, maar dat maakt het plezier er niet minder om. Los van studie en koor doceer ik Noors en houd ik me bezig met rugby, fotografie, koken en gezelschapsspellen. Klassieke muziek heeft van jongs af aan een plek gehad in mijn leven, en om het samen met anderen ten gehore te kunnen brengen heeft iets magisch. De lijfspreuk van het koor klopt. Als secretaris zal ik me dit jaar ontfermen over goede communicatie en het ledenbestand.

Penningmeester: Martijn Meelker

Ik ben Martijn Meelker, 20 jaar oud en vierdejaars HBO-verpleegkunde student aan de Hanze hogeschool te Groningen. Ook ben ik werkzaam als teamleider bij Albert Heijn Korenbeurs, ik werk inmiddels 5 jaar bij de Albert Heijn. Ik ben kortgeleden lid geworden van onze mooie vereniging en ben dit jaar direct ook in het bestuur gegaan als penningmeester. Ik heb vroeger 4 jaar in een jongenskoor gezongen, maar toen was ik nog een sopraan. Nu zing ik, na een tijdje niet in een koor gezongen te hebben, met veel liefde bij de tenoren. De spreuk van Gica is dan ook helemaal op mij van toepassing, want ik verheug mij absoluut in het zingen!

Commissaris intern: Joske Boudewijn

Ik ben Joske, 25 jaar en ben dit jaar de commissaris intern. Ik zing bij Gica sinds september 2012 nadat een huisgenoot en een klasgenoot mij wisten te overtuigen mee te gaan naar een open repetitie. Dat beviel goed en ik ben niet meer weg te slaan. Voordat ik bij Gica kwam, heb ik op de middelbare gezongen maar dat was in het musicalkoor. Blijkbaar is ABBA een uitstekende voorbereiding geweest op klassieke muziek! Ik heb de afgelopen jaren taalwetenschap en onderwijskunde gestudeerd en heb beiden afgelopen jaar afgerond. Nu ben ik op zoek naar de volgende uitdaging. Ik heb vijf jaar geleden al eerder een bestuursjaar gedaan en met veel plezier neem ik ook dit jaar weer een bestuurstaak op me om zo mijn steentje bij te dragen.

foto’s: Arjen de Boer