David 2014

Dirigent

David van Roijen studeerde Koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na zijn afstuderen in 2008 volgde hij masterclasses bij onder meer Fred Sjöberg, Joop Schets, Jan Stulen, Geert-Jan van Beijeren en Arnaud Oosterbaan. Ook wordt hij gecoacht door Hoite Pruiksma.

David van RoijenDavid ontdekte zijn liefde voor koormuziek zo’n vijftien jaar geleden als zanger bij studentenkoor Gica. Inmiddels is hij al weer vijf jaar dirigent van dat koor en voerde hij met hen diverse thematische programma’s uit, en nam hij in 2014 met het koor deel aan het internationale korenfestival van Cork, Ierland. Voor David dirigent van Gica werd, zong hij ook een aantal keer solo bij het koor: de baritonsoli in het Requiem van Fauré (2006) en in het Stabat Mater van Bononcini (2010).

David is oprichter en dirigent van Vocaal Ensemble A Capelli, dat in 2010 het 53e Zang- en Muziekfestival van Schiermonnikoog won. In 2011 behaalde het koor op het Internationales Chorfestival in Wernigerode (D) een Goldenes Diplom. In 2014 vierde het koor zijn eerste lustrum met een uitvoering van de Ode for the Birthday of Queen Anne van Händel, én een daarop geïnspireerde opdrachtscompositie van componist Chiel Busscher en tekstdichter Joost Oomen. In de passietijd van 2015 voerde A Capelli de Via Crucis van Liszt uit. Momenteel werkt het koor aan een programma met als titel The Poetry of Love.

David is initiator van het semi-professionele vrouwenensemble La Fiamma. Dit gezelschap, waarin profzangers en amateurs samen zingen en van elkaar leren, zingt vooral hedendaagse klassieke muziek. Het ensemble heeft nu twee concerten gegeven, bij het laastse concert stond Brittens A Ceremony of Carols op het programma.

David is ook dirigent van het Vocaal Ensemble Leeuwarden en verder organiseert hij diverse zangprojecten in Noord-Nederland. Ook is David al jaren met veel plezier dirigent van het buurtkoor van de Korrewegwijk in de stad Groningen.