Bestuur 2017 – 2018

Voorzitter: Sanne Broekman

Ik ben Sanne, 21 jaar en studeer geneeskunde en filosofie van een bepaald wetenschapsgebied. Dit jaar heb ik een tussenjaar genomen van Geneeskunde en focus ik me op filosofie en op het bestuur van Gica. Naast zingen, hou ik van een mooi boek, sporten en koken. Tevens geef ik één op één begeleiding aan een autistische jongen.  Dit is alweer mijn derde jaar bij Gica en ga nog altijd met veel plezier naar elke repetitie op donderdagavond.

Maar wat doe ik nu eigenlijk binnen Gica? Na twee jaar actief te zijn geweest bij de activiteitencommissie, leek een wat serieuzere taak binnen Gica mij wel een uitdaging. Dit heb ik gevonden in de voorzittersfunctie. Voorzitter zijn houdt in dat ik probeer het overzicht over alles wat er binnen de vereniging gebeurt. Daarnaast zit ik vergaderingen voor en ben het aanspreekpunt van de vereniging. Het bevalt met tot nu toe erg goed en kijk ook erg uit naar de rest van het jaar. Samen met de andere super bestuursgenoten die ik heb weten te treffen gaan we ons best doen er een topjaar van te maken!

Secretaris: Wouter Jan Baas

Mijn naam is Wouter Jan, voor intimi Wouter. Ik ben 25 jaar en daarmee de éminence grise van dit 52ste bestuur. Ik heb inmiddels m’n bachelor geschiedenis op zak en ben momenteel bezig met de afronding van de bachelor Duitse Taal.

In september 2015 meldde ik mij als nieuw lid aan bij Gica, hetgeen ik nog altijd als één van mijn beste beslissingen ooit beschouw. Als fervent luisteraar van klassieke muziek was ik als Gicaan ineens onderdeel van diezelfde muziek! Bij elk nieuw project geraak je als zanger nog meer met de muziek vervlochten dan als luisteraar. Dit is elk nieuw project weer een geweldige ervaring. Naast zingen houd ik graag de vingers een beetje soepel op de piano, hoewel deze dit jaar ook soepel blijven door al het notuleren. Ik heb de taak van secretaris met plezier op me genomen en hoop tezamen met de overige bestuursleden Gica succesvol door het komend jaar te loodsen.

Penningmeester: Hidde Scherphof

Mijn naam is Hidde Scherphof. Ik ben 22 jaar en studeer bedrijfseconomie aan de universiteit in Groningen. Naast mijn studie werk ik in de bouwsector en ben ik met enige regelmaat in de Groningse kroegen te vinden. Ik ben met het koorzingen in aanraking gekomen tijdens mijn middelbare schooltijd en ben sinds anderhalf jaar trots lid van Gica, waar ik veel geleerd heb en hopelijk veel mag blijven leren over de prachtige wereld van klassieke muziek.

Afgelopen jaar ben ik met veel plezier penningmeester van de vereniging geweest, en dit beviel zo goed dat ik mezelf er niet van kon weerhouden om deze functie nog een jaar te vervullen. Omringd door een volledig vernieuwd bestuur kijk ik uit naar een druk maar gezellig jaar met de geweldige mensen van Gica!

Commissaris Intern: Hilde Vermaat

Ik ben Hilde Vermaat, ik ben 22 jaar en ik studeer nu voor het 4e jaar filosofie aan de universiteit. Daarnaast werk ik als bijbaan in de bediening bij het Goudkantoor en probeer ik vaak te gaan zwemmen of te gaan klimmen, maar in de praktijk is dat eerder af en toe dan vaak. Verder is mijn hobby natuurlijk zingen bij Gica. Ik zing nog maar een half jaartje bij Gica en dat bevalt me zo goed, dat ik gelijk bestuur ben gaan doen. Dit jaar zal ik de functie Commissaris Intern vervullen, maar je mag me ook altijd Minister van Binnenlandse Zaken noemen. Ik ben voor iedereen een aanspreekpunt en zal in het bijzonder de commissies onder mijn hoede hebben. Ik denk dat wij er met z’n allen een geweldig jaar van gaan maken. Ik heb er zin in.

Foto’s: Arjen de Boer